واردات یا تولید داخلی؟ بررسی زنجیر، کرپی و قطعات زنجیری + نکات کلید
از مسائل مهمی که در حوزه تجهیزات انتقال مواد فورج (Forge) وابسته به زنجیر همواره مطرح بوده، تامین این قطعات از منابع داخلی یا واردات آنهاست. دسته بزرگی از صنایع از واردات استقبال کرده و هزینههای بالاتر آن را میپذیرند، در حالی که دستهای دیگر این هزینه را گزاف دانسته و به تامین از منابع داخلی با انحراف از حدود و استانداردهای فنی اقدام میکنند.
چالشهای واردات و ساخت داخلی قطعات زنجیری
سوال اصلی این است که کدام مسیر بهینهتر است؟ در نگاه اول، هزینهها از محل تامین داخلی ممکن است تا حدود 30٪ کاهش یابد، اما سرعت کاهش عمر مفید قطعات و ریسک به خطر انداختن تجهیزات مهم دیگری بسیار بالا میرود. به عنوان مثال، الواتورهای ساخت شرکتهای AUMUND و FLSmidth با متوسط ارتفاع 15 تا 20 متر و ظرفیت اسمی 100 T/HR، بهایی بین 750 هزار تا 1 میلیون یورو دارند. بنابراین، استفاده از قطعات وابستهای که استانداردهای لازم را رعایت نمیکنند، میتواند منجر به خسارتهای جبرانناپذیر شود.
اهمیت استانداردها در تجهیزات انتقال مواد
انحراف از حدود استانداردها و به خطر انداختن تجهیزات وابسته (به ویژه زنجیر و کرپی) و محرک آنها، علیرغم هزینههای بالاتر واردات، تصمیم منطقی به نظر نمیرسد. واحدهای تولیدی باید نسبت به حفظ تجهیزات انتقال مواد زنجیری که قلب آهنین داراییهایشان محسوب میشوند، توجه ویژه داشته باشند .
معرفی شرکتهای بزرگ تولیدکننده زنجیر در جهان
در میان شرکتهای بزرگ تولیدکننده زنجیر (Forge) مانند PEWAG , RUD , HEKO , CICSA , KettenFabrik میتوان به شرکت INDIAN CHAIN LTD(PVT) نیز اشاره کرد که با بیش از 134 سال تجربه، به یکی از برترین تولیدکنندگان زنجیر و قطعات زنجیری در خاورمیانه، آسیا و روسیه تبدیل شده است. محصولات این شرکت به بیش از 10 کشور صنعتی در صنایع سیمان، پتروشیمی و فولاد صادر میشود.
کشور هند به عنوان هفتمین کشور با بالاترین بازدهی صنعتی، در سالهای اخیر رشد اقتصادی فراتر از چین را تجربه کرده است. این کشور، برخلاف چین، روابط اقتصادی عادلانهتری با ایران دارد و بازرگانان میتوانند از کیفیت بالا و بازرسیهای صحیح بهرهمند شوند.
نکات کلیدی در خصوص تامین زنجیر و کرپی و قطعات زنجیری
- کمبود تولید داخلی: در ایران، به دلیل کمبود تقاضا، شرکت زنجیرساز (Forge) وجود ندارد. (به مقاله زنجیر حلقوی و استانداردهای آن مراجعه کنید.)
- تاثیر تکنولوژی متالورژی: تکنولوژی Forging از پیچیدهترین مباحث متالورژی است و به دانش و تجهیزات پیشرفته وابسته است. کشورهایی مانند ترکیه، چین و مالزی شرایطی مشابه ایران دارند و زنجیرهای تولیدی آنها معمولاً از کیفیت پایینتری برخوردارند.
- اهمیت گارانتی: تمامی شرکتهای معتبر زنجیرساز دوره گارانتی ارائه میدهند. در دوره گارانتی، اگر زنجیر یا قطعات زنجیری مانند کرپی دچار سایش یا شکست شوند، شرکت نسبت به جبران خسارت اقدام میکند.
- حقوق و عوارض گمرکی: سازمان صنعت، معدن و تجارت، واردات زنجیر و ادوات زنجیری را با نرخ حقوق گمرکی پایین مجاز دانسته است. برای اطمینان از اصالت، اسناد گمرکی برابر اصل شده و فاکتور رسمی از تامینکننده دریافت کنید.
سوالات متداول
چرا واردات زنجیر و کرپی نسبت به تولید داخلی پیشنهاد میشود؟
پاسخ: واردات زنجیر و کرپی باکیفیت تضمین میکند که تجهیزات گرانقیمت شما دچار سایش زودهنگام نشده و از گارانتی معتبری برخوردار است .
چگونه مطمئن شویم زنجیر و کرپی وارداتی کیفیت لازم را دارد ؟
پاسخ : برای صحت از کیفیت زنجیر و قطعات وابسته به آن در گام اول راساً نسبت به نمونه برداری و ارسال یک نمونه به آزمایشگاه معتمد اقدام کنید . مواردی چون سطح سخت شده ، ضریب شکست ، ضرایب دفرمگی ، عمق کربورازیسیون و ... با هزینه اندک قابل آنالیز بوده و این موارد پیشبینی دقیقی از عمر تجهیز شما خواهد داشت .
(کارشناسان فنی ما لیستی از کاربردی ترین نکات کلیدی آنالیز را در اختیار شما قرار داده و در صورت نیاز امکان حضور در محل آزمایشگاه به همراه نماینده کارفرما را دارند)
در گام دوم با بررسی و دریافت اسناد گمرکی برابر اصل شده ، دریافت فاکتور رسمی ، بارنامهها ، گواهی اصالت کالا از تامینکننده، میتوانید از اصالت زنجیر و کرپی اطمینان حاصل کنید.
نکته : زنجیر و کرپی و قطعات زنجیری کالای چگال با وزن بالا است و با توجه به عدم تولید داخل زیر چتر حمایتی سازمان صنعت و معدن و تجارت قرار دارد لذا برای هیچ واحد بازرگانی با تجربهای مواردی چون کولبری و ته لنچی و ... مقرون به صرفه نبوده و این موارد دال بر شبهه بر کیفیت کالاست .
کارشناسان شرکت قطعات زنجیری اورست آمادگی دارند تا هرگونه مشاوره رایگان در حوزههای فنی و بازرگانی را به شما عزیزان ارائه دهند. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.